Posició

[geo_mashup_map]

Èxit a la 15a bicicletada del dia mundial del medi ambient

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

Avui s’ha celebrat la 15a bicicletada de les escoles de Vic per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient.

P1060712

Hi han participat un total de 265 alumnes de les escoles Guillem de Monrodon, Dr Joaquim Salarich, Sagrat Cor, Pare Coll, Sínia i Sentfores, de 5è o 6è de primària.
Els nens i nenes han sortit de la seva escola a peu o amb bicicletada, acompanyats per la Guàrdia Urbana i s’han dirigit cap al riu Gurri, a l’esplanada propera al carrer Indústria. Un cop allà, l’Ajuntament els ha ofert un esmorzar i a partir d’aquí han realitzat tot un seguit d’activitats relacionades amb els riu.
Per una banda han pogut conèixer quins són els peixos que hi ha al riu Gurri, que s’ha agafat mitjançant pesca elèctrica, i els han identificat. També han pogut comparar quines espècies de peixos troben avui al riu i quines teniem fa 100 anys, per així poder veure l’evolució que ha tingut l’ecosistema.
Per altra banda també s’han realitzat dos tallers d’ocells en els quals han pogut identificar diversos ocells agafats prèviament amb xarxes i se’ls ha explicat què és l’anellament i com es fa, a part d’identificar-los. També han pogut sentir el cant de diferents espècies i intentar reconèixer les que hi ha al riu.

P1060737

Per acabar, Josep Rafús, regidor de medi ambient, els ha dirigit unes paraules, tot recordant que avui es celebra el dia mundial del medi ambient, i que és important que els nens i nenes vetllen i tinguin cura del seu entorn, posant-los exemples com ara respectar la natura, separar correctament els residus, consumir aigua de l’aixeta, entre d’altres.
Finalment els grups han retornat al seu centre tal com havien vingut

Etiquetes:, , , , , ,

"Trackback" des de la teva web.

Deixa un comentari

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2012 Àlex