Posició

Èxit de participació al 6è Mercat d’Intercanvi

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

Avui dijous 26 de Novembre s’ha celebrat al recinte firal del Sucre  la 6a edició del mercat d’intercfoto 6anvi entre diverses  escoles de Vic.

El Mercat d’Intercanvi consisteix en crear un espai  de trobada durant tot un matí  on els nens i nene s porten el material que ja no utilitzen (joguines, llibres, material esportiu…) però que està  en bon estat i ho canvien per altres coses que els puguin fer més servei. En total s’han intercanviat objectes amb un pes total de 264 kg, que equival a la quantitat de residus que s’ha evitat generar si s’haguéssin llençat.

En aquesta edició hi ha participat  354 alumnes de 9 escoles de la ciutat, en concret l’Escola de Sentfores, col·legi Sant Miquel, escola Dr Joaquim Salarich, l’Escola Centre, el col·legi Pare Coll, l’escola Guillem de Mont-rodon, el col·legi l’Escorial, el col·legi Sta. Caterina i l’escola Estel. Totes les escoels formen part de la  XESVIC (Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de VIC).

Des de la seva primera edició,  el mercat ha tingut molt bona acollida entre les escoles de Vic, ja qfoto 12ue és una bona ocasió  per aprendre la importància de fer una bona gestió de les coses que ja no s’utilitzen però a la vegada també per passar-s’ho bé i relacionar-se amb altres escoles de  Vic.

Durant aquesta setmana a més, s’han fet diverses xerrades a totes les escoles participants per explicar-los en què consistiria  el mercat,  com funcionaria, quins objectes podien  portar i quins no, però sobretot per reflexionar sobre la importància de la prevenció de residus i de donar una segona oportunitat  als objectes que ja no s’utilitzen.

El Mercat d’Intercanvi s’organitza dins del marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que té com a objectiu fomentar  accions de sensibilització sobre la prevenció de residus de manera que la societat pugui anar  adquirint actituds i comportaments més sostenibles pel què fa a la generació de residus.

Podeu consultar les fotografies del mercat en aquest enllaç

foto 9

Etiquetes:, , , , , , , , ,

"Trackback" des de la teva web.

Deixa un comentari

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2012 Àlex