Posició

Més de 388 Kg de joguines intercanviades entre els alumnes de les escoles de Vic a la desena edició del Mercat d’Intercanvi

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

El passat dijous, es va celebrar el 10è Mercat d’Intercanvi de joguines amb la participació de diferents escoles, emmarcat dins la Setmana Europea de prevenció de residus, 2019.  Van assistir més de 400 alumnes de cicle mitjà de 9 escoles de Vic: Estel, Salarich, Sentfores, La Sínia, FEDAC Pare Coll, Sant Miquel dels Sants, Escorial, Centre i el Sagrat Cor.

Tots els alumnes van poder intercanviar llibres, joguines o material esportiu amb la finalitat de dóna’ls-hi un nou ús. Cada nen o nena podia portar un total de quatre objectes, en bon estat i que ja no utilitzava per intercanviar-los amb la resta d’infants.

Uns dies abans del Mercat d’Intercanvi, es va fer un treball previ a les escoles participants al mercat. Tots els nens i nenes van revisar el material que volien intercanviar perquè estigués en bones condicions, el van pesar, pensar com els transportarien fins el recinte firal i elaborar el material per decorar i fer més atractives les parades del mercat. Tots els alumnes van reflexionar sobre les 4 R (repensar, reduir, reutilitzar i reciclar) i la reducció d’objectes i materials que no s’utilitzen i acaben anant a les escombraries.

Un cop les escoles van arribar al recinte firal, amb el suport i dinamització dels alumnes de la Casa d’Oficis, els infants van esmorzar, van decorar les taules i van col·locar tot el material sobre les  taules. Els dinamitzadors van anar donant les instruccions, primer per fer una ronda per observar els objectes que hi havia sobre les taules per intercanviar i, seguidament, van començar a buscar els propietaris dels objectes que més els hi agradaven per negociar i intercanviar-los. L’intercanvi acaba amb una encaixada de mans entre els propietaris dels objectes bescanviats.

Per acabar es va fer la valoració de l’activitat i es va mostrar públicament els 388,24 quilos de joguines que s’han canviat de mans. Amb l’intercanvi poden allargar la vida de les joguines evitant que aquestes vagin a parar al contenidor.

      

"Trackback" des de la teva web.

Deixa un comentari

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2012 Àlex