Posició

Publicacions etiquetades ‘Formació’

Finalitza el seminari de la XESVIC d’aquest curs

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

El passat dimecres 8 de maig es va celebrar a l’escola Guillem de Mont-rodon, la darrera de les 6 sessions de que ha constat el Seminari de la XESVIC d’aquest curs.

Aquest curs el seminari ha continuat treballant la biodiversitat i com portar-la als patis de les escoles i treballar-la amb els infants i joves dels centres. Enguany s’ha centrat en el tema dels arbres, la vegetació i també en els projectes d’Aprenenetage-Servei (ApS) en aquesta temàtica.

Així, els mestres participants van presentar en la sessió del dimecres diferents projectes que han creat o bé han portat a terme a les seves escoles com a ApS, amb uns resultats i experiències molt interessants.

El Seminari és un espai de formació dirigit a mestres de les escoles que formen part de la XESVIC en el qual se’ls dona formació i eines sobre temes ambientals i es comparteixen i intercanvien experiències realitzades en els diferents centres. La formació dels mestres es considera un aspecte clau per desenvolupar projectes de medi ambient a les escoles, i amb aquests seminari es vol donar resposta a les seves necessitats formatives.

 

Formació en inspecció de rius

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

El dissabte es va realitzar una formació en inspecció de rius per part de l’Associació Hàbitats dins del Projecte rius. En la formació hi van assistir 50 persones tant de Vic com de fora de Vic, la majoria dels quals eren professors interessats en formar-se per poder realitzar posteriorment la inspecció de riu amb els alumens, i gent del Col·lectiu AIMG_0172-001+.

Es va realitzar la formació al riu Méder prop del pou de Glaç, en aquest punt del riu es va observar la qualitat hidromorfològica així com la qualitat fisicoquímica de l’aigua prenent mesures com la Temperatura, el pH, els nitrats, etc. Per últim, es van poder observar els macroinvertebrats en aquest punt del riu.

El resultat de la inspecció va donar una qualitat mitjana del riu que tenint en compte la proximitat de la ciutat de Vic no està malament, tot i que sempre hi ha aspectes a millorar.

Com plantejar una investigació a l’escola? Nova sessió de formació als mestres de la XESVIC

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

Dimecres passat dia 18 es va realitzar al laboratori de didàctica de la ciència de la Universitat de Vic una nova sessió de formació als mestres que formen part de la XESVIC en el marc del Seminari d’enguany.foto 1

La sessió, impartida per Arnau Martí, va consistir en un treball sobre com plantejar una investigació a l’escola, tot reflexionant sobre com han de ser les preguntes que poden iniciar una investigació a partir de l’hort escolar. Es tractava de treballar la manera d’utilitzar la metodologia d’investigació i modelització a partir d’un exemple com pot ser la llavor.

Arnau Amat, va presentar diferents la sessió com Aprendre a investigar, investigar per comprendre. A través de diferents dinàmiques d’investigació i de l’experimentació es van treballar aspectes com la metodologia de la investigació, les preguntes i la comunicació.

Entre els ideefoto 3s clau que es van comentar hi havia: 

  • La metodologia de la investigació és aplicable a les ciències, les ciències socials, les matemàtiques.
  • Amb una investigació mai s’hi va amb la ment en blanc.
  • Per investigar necessitem manipular, experimentar, provar discutir…
  • Observem per obtenir dades i per extreure’n conclusions.
  • Les preguntes són el que mobilitzen la investigació. Les que comencen per el perquè habitualment són les menys adequades per a la investigació.
  • En investigació hi ha tres moments: Preguntes, Investigació i Comunicació

 

foto 2

foto 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comença el seminari de formació als mestres de la XESVIC

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

foto 2 Ahir es va iniciar el seminari de formació dels mestres de la Xarxa d’Escoles per al Sostenibilitat de Vic (XESVIC) amb una sessió celebrada a l’escola de Sentfores, en la qual hi van participar 28 mestres de diferents escoles de la Xarxa. Ja és la 6ena edició d’aquest seminari.

Enguany el tema que es treballarà al llarg de 6 sessions repartides durant tot el curs és els ‘Horts escolars‘, la seva utilització i gestió com a eina educativa de primer ordre. Per fer-ho es compta amb la col·laboració del grup de recerca CODI de la UVIC que és qui impartirà la docència. En concret ahir va anar a càrrec de l’Arnau Amat, el qual ve presentar diferents models de treball de l’hort a partir d’experiències pràctiques i que permetin un desenvolupament transversal d’aquest espai, incloent la gestió pròpiament dita, el treball curricular, la
participació de la comunitat educativa i la seva relació amb l’entorn proper. També cada centre va explicar la seva experiència de l’horta i van poder conèixer el de l’escola Sentfores.

El seminari és un espai de participació i formació, organitzat per l’Ajuntament de Vic en foto 9col·laboració amb les escoles i dirigit als mestres de les diferents escoles de la XESVIC per tal de donar-les eines i recursos per desenvolupar els projectes de medi ambient de cada centre. Hi participen mestres de les escoles Andersen, Sentfores, Dr Salarich, Guillem de Montrodon, Sínia, Centre, Sta Caterina, Sant Miquel, Escorial, Pare Coll i Sagrat Cor, tant d’infantil com primària o secundària.

Podeu trobar més informació sobre el seminari a //programamediambient.vic.cat/formacio/

 

 

 

Nova sessió de formació als mestres de la XESVIC

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

El passat dimecres 12 de novembre es va realitzar la 2a sessió del seminari de formació de la XESVIC amb mestres de les escoles que formen part de la xarxa.

La sessió tenia per objectiu treballar la integració curricular de tots els temes relacionats amb els residus. Vam comptar amb la dinamització de Sebastià Riera, de la Universitat de Vic, per orientar i donar eines per assolir l’objectiu.

La trobada es va realitzar al col·legi Escorial i hi van assistir una quinzena de mestres.

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2012 Àlex