Posició

[geo_mashup_map]

Publicacions etiquetades ‘Mercat d’Intercanvi’

El 8è Mercat d’intercanvi de joguines de Vic canvia prop de 250 kg d’objectes

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, per vuitè any consecutiu, es va celebrar el Mercat d’Intercanvi amb la participació d’alumnes de cicle mitjà de 8 escoles de Vic: doctor Salarich, Sentfores, FEDAC Pare Coll, Vic Centre, Sant Miquel dels Sants, Escorial, Sagrat Cor i Estel.P1120848_2-001

Al llarg del matí, 383 alumnes de 3r o 4t de primària de les escoles han pogut intercanviar llibres o contes, joguines o material esportiu. Cada alumne podia portar un total de quatre objectes que ja no utilitza per intercanviar-los amb la resta d’infants.

Uns dies abans del Mercat d’Intercanvi els nens i nens porten els objectes que volen intercanviar a l’escola, prèvia autorització del pares. Allà els revisen perquè estiguin en bones condicions, els pesen, pensen com els transportaran fins el recinte firal, els etiqueten amb el seu nom i elaboren material per decorar i fer més atractives les taules. També a l’aula reflexionen sobre la reutilització, el reciclatge i la reducció d’objectes i materials que acaben anant a parar a les escombraries.

Perquè sigui més fàcil que els alumnes es trobin alhora d’intercanviar els objectes, cada escola té el seu colors i cada alumnes té la seva identificació, que porta penjada al llarg de tota l’activitat, amb el color de l’escola i el seu nom.

Un cop van arribar les escoles al recinte firal, amb el suport i dinamització dels alumnes de la Casa d’Oficis, els infants van esmorzar, van decorar les taules i van col·locar tot el material sobre les  taules. Els dinamitzadors de la Casa d’Oficis els van anar donant les instruccions, primer per fer una ronda per observar els objectes que hi havia sobre les taules per intercanviar i, seguidament, van començar a buscar els propietaris dels objectes que més els hi agradaven per negociar i intercanviar-los. L’intercanvi acaba amb una encaixada de mans.IMG_1131-001

Al final es va fer la valoració de l’activitat i es va mostrar públicament els  250 quilos de material que s’han canviat de mans. Amb l’intercanvi es redueixen els residus que acabarien als contenidors de deixalles.

Van participar a l’activitat els regidors Àlvar Solà d’Educació i el Josep-Ramon Soldevila de Medi Ambient.

Podeu mirar les fotos en el aquest enllaç.

Èxit de participació al 6è Mercat d’Intercanvi

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

Avui dijous 26 de Novembre s’ha celebrat al recinte firal del Sucre  la 6a edició del mercat d’intercfoto 6anvi entre diverses  escoles de Vic.

El Mercat d’Intercanvi consisteix en crear un espai  de trobada durant tot un matí  on els nens i nene s porten el material que ja no utilitzen (joguines, llibres, material esportiu…) però que està  en bon estat i ho canvien per altres coses que els puguin fer més servei. En total s’han intercanviat objectes amb un pes total de 264 kg, que equival a la quantitat de residus que s’ha evitat generar si s’haguéssin llençat.

En aquesta edició hi ha participat  354 alumnes de 9 escoles de la ciutat, en concret l’Escola de Sentfores, col·legi Sant Miquel, escola Dr Joaquim Salarich, l’Escola Centre, el col·legi Pare Coll, l’escola Guillem de Mont-rodon, el col·legi l’Escorial, el col·legi Sta. Caterina i l’escola Estel. Totes les escoels formen part de la  XESVIC (Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de VIC).

Des de la seva primera edició,  el mercat ha tingut molt bona acollida entre les escoles de Vic, ja qfoto 12ue és una bona ocasió  per aprendre la importància de fer una bona gestió de les coses que ja no s’utilitzen però a la vegada també per passar-s’ho bé i relacionar-se amb altres escoles de  Vic.

Durant aquesta setmana a més, s’han fet diverses xerrades a totes les escoles participants per explicar-los en què consistiria  el mercat,  com funcionaria, quins objectes podien  portar i quins no, però sobretot per reflexionar sobre la importància de la prevenció de residus i de donar una segona oportunitat  als objectes que ja no s’utilitzen.

El Mercat d’Intercanvi s’organitza dins del marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que té com a objectiu fomentar  accions de sensibilització sobre la prevenció de residus de manera que la societat pugui anar  adquirint actituds i comportaments més sostenibles pel què fa a la generació de residus.

Podeu consultar les fotografies del mercat en aquest enllaç

foto 9

5è Mercat d’Intercanvi

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

El dimarts dia 25 de novembre es va realitzar el 5è Mercat d’Intercanvi entre escoles de Vic al recinte firal del Sucre, amb la participacióMercat 2014 1 de 260 alumnes de les escoles Estel, Guillem de Mon-rodon, Pare Coll, Salarich, Sant Miquel, Sentfores, Escorial, Santa Caterina i Centre.

La jornada va ser tot un èxit gràcies a la motivació dels nens i nenes de 3rt o 4rt de primària que hi van participar. El treball fet a l’escola es va poder comprovar amb la decoració de les parades, molt treballada i tenint en compte la filosofia de les 4R: Repensar, Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

Quan les taules ja estaven muntades i tothom havia dipositat els objectes que portaven per intercanviar, es va iniciar d’observació per part de tots els participants per tal de buscar allò que més els interessés. Hi havia contes, llibres, còmics, jocs de taula, trencaclosques, patins, patinets, monopatins,pilotes, ninos, nines, cotxets,…. A partir de llavors van començar les negociacioMercat 2014 3ns i intercanvis entre els nens i nenes, finalitzant-se  amb una encaixada de mans per tancar el tracte

La jornada va comptar amb la participació del grup de dinamitzadors de la Casa d’Oficis de l’Ajuntament de Vic, que van explicar mitjançant una petita representació les normes de funcionament del mercat, i van col·laborar i ajudar en tot moment als nens i nenes.

La valoració general va ser molt bona i en total es va prevenir la generació de 250 Kg de residus.

 

Mercat 2014 4

Tot a punt pel 5è Mercat d’Intercanvi

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

El proper dimarts 25 de novembre es celebrarà a Vic el 5è Mercat d’Intercanvi entre escoles de la ciutat al recinte firal el Sucre.

Aquesta cinquena edició comptarà amb la participació de les escoles Pare Coll, Sentfores, Estel, Guillem de mon-rodon,P1070224 (2) Sant Miquel, Escorial, Salarich, Santa Caterina i Centre, amb 359 alumnes de 3er o 4art de primària.

Durant aquests dies previs els alumnes han estat treballant a l’aula els conceptes de Reduir, Reutilitzar i Reciclar, preparant-se com podran decorar la seva parada, quina objectes portaran i el pes de cada un d’ells per determinar el total de kg de residus que hem evitat.

Des de la organització s’han  fet 5 xerrades informatives als centres que ho han sol·licitat per explicar-los el funcionament del mercat.

La XESVIC obté el Premi Europeu de Prevenció de Residus pel Mercat d’Intercanvi

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

La Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Vic ha estat guardonada amb el 1r Premi  en la Categoria d’Escoles, al V PremiFoto Premi Europeu Europeu de Prevenció de Residus per la celebració del ‘4rt Mercat d’Intercanvi entre Escoles’

La cerimònia d’entrega dels guardons es va realitzar ahir a la tarda a Roma i va comptar amb la presència de la regidora d’Educació Sra Anna Erra i el regidor de medi ambient Sr Josep Rafús en representació de l’Ajuntament de Vic.

El mercat es va realitzar el passat mes de novembre i va comptar amb la participació de 10 escoles de la ciutat amb més de 400 alumnes.

Enhorabona a tots els que formem part de la XESVIC!!

 

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2012 Àlex