Posició

Publicacions etiquetades ‘Visites a equipaments’

Alumnes de l’Escorial visiten la zona d’horta de les Cassasses

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

Avui els alumnes de 6è de primària de l’Escorial han visitat la zona d’horta de les Cassasses  per conèixer el funcionament dels horts, les tècniques que s’hi utilitzen i l’ús eficient dels recursos.

Durant la visita han conegut el funcionament i la gestió dels horts basada en criteris de sostenibilitat, les tècniques que s’hi utilitzen, les taules de cultiu i l’ús eficient dels recursos per produir aliments segurs i respectuosos amb el medi ambient. També han visitat l’Arborètum de diferents varietats de fruiters amb l’objectiu de recuperar antigues espècies originàries de la comarca i que actuen com a font d’alimentació de la fauna.

Aquest tast, inclòs dins de les visites del programa educatius de Medi Ambient, permet comprendre el cicle de vida de les plantes i  conèixer les característiques d’alguns vegetals dels horts.

     

 

Mestres d’escoles verdes d’Osona visiten Can Pau Raba

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

El dissabte al matí es va realitzar una visita guiada a les instal·lacions del centre cívic de Can Pau Raba de Vic a mestres d’escoles verdes d’Osona que estaven realitzant una formació específica al mateix centre sobre les energies renovables.

Durant la visita es va explicar la rehabilitació de l’edifici que es va fer fa uns quants anys i com es van incorporar sistemes de gestió energètica eficients tan en la il·luminació com en la climatització, així com la instal·lació d’energia geotèrmia i solar fotovoltaica per fer funcionar el centre.

La visita va coincidir amb la celebració del Dia Mundial de l’Educació Ambiental.Foto visita mestres escoels verdes Can Pau Raba 3

Foto visita mestres escoels verdes Can Pau Raba 1

Visita als Horts de les Casasses del col·legi Escorial

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

El passat dijous 1 d’octubre els alumnes de 6è de primària del col·legi Escorial vP1110940 (800x600)an realitzar una visita als Horts municipals de les Casasses. Els nois i noies van arribar als horts des de l’escola seguint l’Anella Verda a través del riu Gurri.

Durant la visita se’ls va ensenyar i explicar el funcionament dels horts, les seves instal·lacions i van poder conèixer les principals hortalisses que es poden cultivar, els diferents sistemes per fer-ho, l’època de plantació, els cultius més fàcils i els més complicats, i també fer un repàs de les diferents parts de les plantes que ens mengem. També van poder parlar amb alguns dels hortolans que disposen d’hort per conèixer de primera mà les eines que utilitzen i com gestionen el seu espai.

La visita també va permetre conèixer l’Arboretum de fruiters que està situat justa al costat dels horts i on hi ha diverses varietats de pomeres, pereres, presseguers, pruneres, figueres, nogueres, magraners, nespres,… moltes d’elles provinents de la recuperació d’antigues varietats perdudes de cases de pagès de la comarca. Així doncs, és un espai de recuperació d’aquests arbres per evitar que es perdin. Els nois i nois van poder conèixer de primera mà els diferents fruiters i les diferències entre ells.

Les visites als horts, formen part de les visites a equipaments que ofereix el programa Educatiu de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic a les escoles que formen part de la XESVIC

Alumnes de l’Escorial visiten els horts de les Cassasses

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

El passat dimarts 24 de setembre, els alumnes de 6è de primària del col·legi Escorial van realitzar una visita a la zona d’horta municipal de Les Cassasses.

IMG_5235

El grup va arribar caminant des de l’escola seguint el camí vora el Gurri de l’Anella Verda, i un cop allà se’ls va fer una visita guiada a l’Arborètum de fruiters i als horts.

A l’Arborètum vam poder conèixer el projecte de recuperació de varietats autòctones de fruiters que s’havien perdut i que ara estan plantades en aquest espai.

Per altra banda als horts van conèixer les instal·lacions i les seves característiques que les fan ambientalment molt sostenibles, i també veure quins conreus hi havia. També vam poder parlar amb alguns hortolans que els van explicar com tenen cura de l’hort, què hi tenen plantat, quines eines utilitzen,…

La intenció dels mestres que els acompanyaven era que els nois i noies poguessin recollir informació per engegar el projecte de l’hort a l’escola, del qual en tindran cura els mateixos alumnes

Visita del Pare Coll a la deixalleria

Escrit per Administrador el . Desat a Notícies

El divendres 3 de maig de 2013 alumnes de 4art d’ESO i de P4 del col·legi Pare Coll van realitzar una visita a la deixalleria de Vic. SANYO DIGITAL CAMERA

Aquestes visites que es venen fent des de fa uns anys tenen la peculiaritat que primer es va una visita guiada als alumnes de 4art d’ESO per part dels tècnics de la deixalleria, en que se’ls explica el funcionament, què s’hi pot portar, com es gestionen els residus,… i posteriorment són aquests mateixos alumnes els que fan la visita als de P4, explicant-los el mateix per adaptat al seu nivell.

D’aquesta manera s’aconsegueix implicar els grans en la formació dels petits, i alhora es dona a conèixer la deixalleria als més petits.

Built with HTML5 and CSS3
Copyright © 2012 Àlex